"Umifre ve Yurtdışındaki Fransız Okulları Doğu Akdeniz'de Arkeolojiyi Teşvik Etmek İçin Güçlerini Birleştirdi" Cahier des UMIFRE 6, s. 5. https://www.umifre.fr/docs/Cahier-Umifre-6-BAT-web-HDEF.pdf

Cahier des UMIFRE yenileniyor. Cahiers des IFRE'nin yerini alan bu altıncı sayı, Karma Birimler / Yurtdışı Fransız Araştırma Enstitüleri (UMIFRE) tarafından yürütülen bilimsel faaliyetlerin çeşitliliğini teşvik etme arzusundan doğdu.Aynı zamanda tüm dünyada mevcut olan bu mükemmellik ağının dinamizmini vurgulamakla da ilgilidir. Bu yeni format, dergiden dergiye, akademik ve ortaklık haberlerini ve 2019'da uluslararası düzeyde beşeri ve sosyal bilimler araştırmalarına damgasını vuran UMIFRE tarafından yürütülen büyük projeleri öne çıkarıyor. Bu yılki dosya, “Şiddetle başa çıkmak” temasına odaklanıyor.

​Basılı ve dijital versiyonu bulunan dergi, bilim camiasında, Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı (MEAE), Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) iş liderleri ve öğrenciler ve karar vericiler arasında dağıtılmaktadır.

Bu yıllık dergi, UMIFRE'nin tanıtımına yönelik ortaklığın bir parçası olarak Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı, Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi ve Maison des Sciences de l'Homme Vakfı tarafından üretilmektedir. "