In preparation for the University’s 50th anniversary in 2015, Kent has established an additional 100 doctoral scholarships to be awarded annually from 2012.  Known as Kent’s 50th Anniversary Scholars, successful candidates will demonstrate academic excellence and outstanding research potential. Scholarships will be offered at the standard UK Research Councils’ rate.

 

Criteria

 

Candidates must hold a good Honours degree (First or 2i) or a Master’s degree at merit or distinction in a relevant subject or equivalent. 

 

The scholarship competition is open to all postgraduate research applicants.  UK, EU and overseas fee paying students are invited to apply.

 

How to apply

 

To be eligible for these scholarships, candidates must make a formal application for postgraduate research study at the University of Kent. Applications to the University can be made online

Applications for these scholarships should be made via the University of Kent academic school or centre you wish to study in.

 

Full details will be published on this webpage soon. For enquiries please contact the This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Büyük Paris kentsel dönüşüm yarışmasında seçilen 10 projeden biri olan “Seine Métropole”ün sahibi Antoine Grumbach, “Büyük Paris: Projeler, Aktörler ve Müzakere Etapları Vol.1” konulu tartışma-konferans serisinin ilkinde konuşmak üzere İstanbul’a geliyor. Çağdaş metropollere yapılan büyük ölçekli müdahaleler ve ilgili konuların ele alınacağı konferans, 13 Mart 2012 Salı akşamı saat 18.00’de, YEM Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek. 

 

 

Fransa’nın Türkiye’deki bilimsel araştırma merkezi olan Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü (IFEA) ve yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ve  tarafından düzenlenen “Büyük Paris: Projeler, Aktörler ve Müzakere Etapları konferanslar serisinin ilk konuşmasını Fransız mimar Antoine Grumbach yapacak. Grumbach şu anda Paris'i denizle birleştiren, Seine nehrini bir ulaşım arteri haline getiren, ekolojiye dönük bir Grand Paris projesinin mimarı. Aynı zamanda Moskova'yı da planlayanlar arasında, Grand Moscou projesini Grand Paris modelinden yola çıkarak yürütmek için seçilen mimarlardan. Parçalara ayrılmış kamu işlevleri ile çağdaş metropolleri yönetmenin imkansız olduunu, kentleri planlamada esasin kamusal alanlari muhafaza ve gelistirmek  savunuyor.

 

Çağdaş metropollere yapılan özellikle büyük ölçekli müdahaleler, bu müdahaleleri hayata geçiren aktörler, işbirlikleri, projenin prosedürleri ve etapları, konsültasyon, kamuoyu yoklaması, katılım, şeffaflık gibi konuları tartışmaya açmak, bu konferanslar dizisinin amacını oluşturuyor. Büyük Paris kentsel dönüşüm yarışmasında seçilen 10 projeden biri olan Antoine Grumbach’ın “Seine Métropole”ü, Paris-Rouen-Le Havre’ı bir eksen üzerinde buluşturan Seine Nehri vadisinin geliştirilmesini öngörüyor. Grumbach, Paris metrosu şemasından esinlenen yeni bir ulaşım ağı yaratarak bu büyük alanı dönüştürmeyi hedefliyor. Bu iddialı proje Paris-Le Havre eksenini tüm açılardan kapsayıcı şekilde, ekonomik, kültürel, çevresel yönleriyle ele alıyor.

 

Fransa Cumhurbaşkanı tarafından yapılan Büyük Paris ve sürdürülebilir metropol projeleri çağrısına cevap olarak Antoine Grumbach jeopolitik bir yaklaşım önermişti: Paris - Rouen - Le Havre arasında Seine Nehri’nin büyük caddesini oluşturacağı tek bir kent. 

 

Bu proje, tüm metropollerin birer liman kenti de olması gerektiği, kimliklerinin coğrafi temellere tutunması ve gelişim sürecinde doğa boyutuyla barıştırmayı ön plana alan (bir “doğa-kent” kurma) gibi seçimlere dayanıyor.

 

Ekonomik gelişme de, projenin kültürel boyutundan ayrılmaz olarak değerlendiriliyor. Metropol projesine büyük bir “land art” eseri eşlik ediyor. Projeye hakim olan kentlerin bitmemişliği bilinci, ki bu projeyi, belleksiz bir mimari anlayışının moda etkilerinden uzak tutmayı mümkün kılar.

 

Antoine Grumbach Paris - Rouen - Le Havre: Bir Avrupa Metropolü” başlıklı konuşmasında Grand Paris projesini ve Le Havre senaryosunu kentsel ve mimari seçimlerin yanı sıra bu seçimlerin gerçekleşmesini mümkün kılan, yerel yönetimleri dahil eden demokratik prosedürleri, kent politikaları, ekonomik ve sosyo-kültürel altyapı başlıklarını irdeleyercek. Konferansın ardından Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Nora Şeni moderatörlüğünde düzenlenecek olan oturumda Aykut Kösal, Güzin Kaya, Hüseyin Kaptan, Korhan Gümüş ve Murat Güvenç, Antoine Grumbach’ın konuşması sonrası İstanbul perspektifinden değerlendirecekler, tartışmanın boyutunu Paris örneğinden İstanbul örneğine kaydırarak karşılaştırmalar yapacaklar. Eleştirel bir bakış ile görüşlerin aktarılacağı oturumda İstanbul’un geleceğinin sorgulanması, çılgın projelerinin çılgınlık ölçülendirmesi, katılım eksikliklerinden doğan meslek ihlalleri ve kenti yaşayanların paydaş kabul edilmediği karar mekanizmalarının tıkanıklığı, İstanbul ve Paris metropolleri karşılaştırmasında masaya yatırılacak.

 

 

“Büyük Paris” Tartışma/ Konferans Dizisi – Antoine Grumbach

 

Tarih        : 13 Mart 2012, Salı 18:00

Yer          : Yapı-Endüstri Merkezi

 

Program:
 17:30-18:00 Kayıt ve İkram
18:00-18:05
Açılış Konuşmaları
Laurent Bili / Fransa Büyükelçisi 
Banu Durmuşoğlu / Yapı-Endüstri Merkezi

18:05-19:00      “Paris - Rouen - Le Havre: Bir Avrupa Metropolü”, Antoine Grumbach

19:00-20:00      Oturum: İstanbul’daki Kentsel Projelere Karşılaştırmalı Bakış

Moderatör:       Nora Şeni, Tarihçi, Şehirci / IFEA Müdürü

                       Antoine Grumbach, Mimar / Agence Grumbach & Associates Kurucusu

                       Güzin Kaya, Şehir Plancısı / MSGSÜ Öğretim Üyesi

                       Hüseyin Kaptan, Şehir Plancısı / Atelye 70 Şehir Planlama ve Tasarım Grubu Kurucusu

                       Korhan Gümüş, Mimar / Taksim Platformu, İnsan Yerleşimleri Derneği Başkanı

                       Murat Güvenç, Şehir Plancısı / İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi

 

20:00-20:30 İkram

 

İki kurumun yıl boyunca tüm etkinliklerden haberdar olmak ve fırsatları takip etmek için :

 

www.yemetkinlik.com sitesini ziyaret edebilir, YEM Etkinlik’in Facebook ve Twitter hesaplarını izleyebilirsiniz.

 

www.ifea-istanbul.net sitesini ziyaret edebilir, IFEA’nın  Facebook ve Twitter hesaplarını izleyebilirsiniz.

Yapı-Endüstri Merkezi “Yapı Dünyasının 43 yıldır Bilgi Merkezi”

Yapı-Endüstri Merkezi, yapı malzemesi ve teknolojisi alanında çalışan bir bilgi merkezidir. 1968’den beri yapı sektöründe mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan profesyonel yöneticiler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcısı tüm kesimlere hizmet vermektedir. Yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği Yapı Fuarları - Turkeybuild ve Ekodünya Fuarı, Yapı Bilgi Merkezi, YEM Yayın ile yayınladığı sektörel yayınları, YEM Kitabevi, yıl bütününe yayılan çeşitli organizasyonları, 2001’den bu yana hizmet veren kapsamlı ve uzmanlaşmış portalı yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org, yenilikçi malzemeler kütüphanesi Material ConneXion® İstanbul... Daha fazla bilgi için: www.yem.net

 

Fransız Anadolu Araştırmaları Merkezi Fransa’nın Türkiye’deki Bilimsel Araştırma Merkezi”

Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü, Fransa Dışişleri’ne ve Fransız Bilimsel Araştırmalar Merkezi’ne bağlı, kurulduğu 1930 yılından günümüze İstanbul’da yerleşik bir merkezdir. Arkeoloji, tarih (Bizans, Osmanlı, Türkiye), siyaset bilimi ve şehircilik alanında uzmanlaşan araştırmacı ve burslu öğrenciler barındıran, seminerler, kolokyumlar düzenleyen, 30.000 kitaplık kütüphanesi, tarihi haritaların muhafaza edildiği harita atölyesi ve düzenli yayınlarıyla İstanbul’da bilimsel dünyanın vazgeçilmez kurumlarındandır. Daha fazla bilgi için:

www.ifea-istanbul.net