Bibliothèque

La bibliothèque et l'atelier de cartographie sont ouvert sur rendez-vous

14/04/2022 - Sciences Po Paris Lisans öğrencileri için ders: « Turkey under AKP: Heritages, Legacies, Prospects » (online)

Eva Bernard (IFEA) « The feminist and women's movement in Turkey: a historical perspective on a contemporary struggle » başlıklı sunum ile katılacaktır.


18-24/04 - Support Program for Doctoral Students « Training week » - Technical Assistance for EU-Turkey Anatolian Archaeology and Cultural Heritage Institute de Gaziantep - Gaziantep

Anaïs Lamesa (IFEA) « Arkeoloji Enstitülerine Fransız Örneği: IFEA/French Example for Archaeology Institutes: IFEA » başlıklı sunum ile katılmıştır.

IFEA - Arkeoloji biriminin kısa süreli bursiyerlerinden Nicolas Rivière burs kazanarak bu etkinliğe de katılmıştır.


5-7/05 - European Spring School on History of Science and Popularization (yüz yüze), Pandemic Pasts, Pandemic Futures. Sources, histories, imaginations - Mahón/Maó (Menorca) Illa del Llatzeret

Léa Delmaire (IFEA) « Navigating a double scarcity: Finding health history sources in a country of “missing archives” (Turkey, 2016-2019 – TB control, 1945-1975) » başlıklı sunum ile katılacaktır.


9-14/05 International congress on Medieval Studies (online) - Kalamazoo (USA)

Anaïs Lamesa (IFEA) « From texts to stone: some bizarre storytelling to explain rock-cut practices in Palestine, Greece and Ethiopia (6th-20th) » başlıklı sunum ile katılacaktır.

 

12-15/05 - 6th International Turkey Mosaic Corpus Symposium – Mudanya

Stéphanie Derwael (IFEA) « Half-human half-vegetal hybrids in the Eastern mosaics » başlıklı sunum ile katılacaktır.


19/05 - 14h-17h - « Osmanlılar adı nereden geliyor ? » Osmanlılar üzerine müzeler, turizm ve hafıza anlatıları

Osmanlı ressamları, sanat ve miras destekçileri
Paul-Albert Février Salonu
Koordinatör: Lydia Zeghmar

Alexandre TOUMARKINE (INALCO) : « Les peintres de l'atelier de Sisli (1914) : une génération aux commandes » (Şişli atölyesinin ressamları (1914): kendinden emin bir nesil) başlıklı sunum ile katılacaktır.

Ekin AKALIN (Cenevre Üniversitesi) : « Développement de l’imagerie territoriale par les peintres militaires ottomans : une étude sur la peinture de paysage au XIXème siècle » (Osmanlı’da asker ressamlarında bölgesel tasvirin gelişimi : 19. yüzyılda manzara resmi üzerine bir çalışma) başlıklı sunum ile katılacaktır.

* Tüm seminer oturumları hibrit formatta sunulacaktır. Online semineri takip etmek için: https://univ-amu-fr.zoom.us/j/93003448228?pwd=OTUrY25GQTlzSmVKU1hjSkdZdEJSZz09
* Oturumlar, Carnet Hypothese üzerinde düzenli olarak kaydedilir ve yayınlanır:
https://mondottoman.hypotheses.org (önceki yılın oturumlarının kayıtlarına buradan erişilebilir).

 

21/05 - « Araştırmacıların akademik özgürlüğünü savunmak », Noria Research - Pantin (La Cité Fertile)

Yohanan Benhaïm « Araştırmacının Yapılışı » başlıklı çalıştaya katılacaktır. « Hassas arazide araştırmanızı hazırlamak ve yürütmek » başlıklı sunum ile katılacaktır.

26-28/05 - Second Workshop of the DFG-Research Network Contemporary History on Turkey, « Violence in Turkey (1950-2000): Performances, Perpetrators, Victims » (yüz yüze) - Essen

Léa Delmaire (IFEA) 27 Mayıs tarihinde « Perpetrators and Victims » başlıklı panelin moderatörlüğünü yapacaktır.