Bibliothèque

La bibliothèque et l'atelier de cartographie sont ouvert sur rendez-vous

10/03 - 14h-17h - « Osmanlılar adı nereden geliyor? »  Müzeler, Turizm ve Osmanlıların üzerinde anıtlı konuşmalar

Osmanlı geçmişinin televizyon dizilerinde sahnelenmesi
Paul-Albert Février Salonu
Koordinatör: Juliette Dumas

Vanessa GUENO (IREMAM) : Les musalsalât syriennes et l’Empire ottoman : histoire d'un électrocardiogramme politique (Suriye musalsalatı ve Osmanlı İmparatorluğu: Siyasi bir elektrokardiyogramın öyküsü)

Ludovica TUA (LERASS et IREMAM) : Un héros seul contre tous. La figure du sultan Abdülhamid II et le concept d'altérité dans la série turque Payitaht : Abdülhamid (Herkese karşı tek kahraman. Payitaht: Abdülhamid dizisinde Sultan II. Abdülhamid figürü ve ötekilik kavramı)

 

* Tüm seminer oturumları hibrit formatta sunulacaktır. Online semineri takip etmek için: https://univ-amu-fr.zoom.us/j/93003448228?pwd=OTUrY25GQTlzSmVKU1hjSkdZdEJSZz09
* Oturumlar, Carnet Hypothese üzerinde düzenli olarak kaydedilir ve yayınlanır:
https://mondottoman.hypotheses.org (önceki yılın oturumlarının kayıtlarına buradan erişilebilir).

17/03 - “Türkiye'nin stratejik hedefleri” konferansı, FMES-IRSEM, Toulon (Fransa)

 Yohanan Benhaim (IFEA, Istanbul), “La politique étrangère de la Turquie en Irak” (Türkiye'nin Irak'taki dış politikası) adlı sunum ile katılacaktır.

30/03 - Çalıştay, ULB, Brüksel

Selin Altunsoy (IFEA) « Langue, folklore et identité en Turquie et dans le monde kurde : Regards croisés » (Türkiye'de ve Kürt dünyasında dil, folklor ve kimlik konularında kesişen görüşler) adlı sunum ile katılacaktır.